Elite-serie er en bred og solid serie med det beste innen teknologi og design fra HP. Navnet skjemmer ikke produktene, og en PC i denne serien er alltid klar for nye utfordringer med høy og stabil oppetid . Bli bedre kjent med toppserien gjennom HPs egen produktsjef og notebooks spesialist, Anders Forsdahl.

 

Se alle PC-ene fra HP EliteBook serien her

 

HPs produktsjef Anders Forsdahl

En serie som dekker bedriftens behov

Forsdahl kan bekrefte at serien passer bedrifter på tvers av alle bransjer, og dekker de fleste behov. Likevel kan HP se en fellesnevner blant dagens Elite-kunder.
 

– Den typiske Elite-kjøperen er kvalitetsbevisst, og er på jakt etter slitesterke og robuste PC-er. De fleste av disse er mye på farta i jobb, og ønsker seg en mobil arbeidsstasjon med fint design uten å gå ned på ytelsen, forteller Forsdahl.


”– Jeg kan anbefale HP Elite til alle bedrifter som ønsker seg en solid maskin som ser bra ut.”
Anders Forsdahl

 Hvilken modell er perfekt for de som reiser mye i jobb?

– Våre ultramobile EliteBooks er skapt for denne type kunde. Elite 2x 1012 og EliteBook Folio er gode eksempler, der begge er velegnet for de som er på jakt etter en lett, men fullverdig PC. EliteBook Folio veier kun 0,9 kg. Les mer om Elitebook Folio her

 Går ytelsen ned på bekostning av vekt?

– Det blir stadig mindre forskjell på ytelsen mellom de lette og mobile modellene og de større maskinene. De ultramobile notebookene har blitt veldig bra, og har god nok ytelse for en normal office-bruker.

Valgets kvaler, hva skal man velge?

Det kan være vanskelig nok å velge en PC til eget bruk. Når man i tillegg skal velge på vegne av kolleger, er det vanskelig da utvalget er enormt. Vi spør produktsjefen om tips på veien mot den perfekte PC-en til bedriften.

 

 

–  Hva man bør velge, er et vanlig spørsmål jeg får ute hos kunde. Det viktigste er å kartlegge bedriftens behov. Vi ser at stadig flere firmaer velger design og lav vekt fremfor litt tyngre modeller med høy kapasitet og mange porter.  

 Men ikke alle ønsker seg en tynn og liten laptop. Forsdahl trekker frem fordelene med de litt større EliteBookene. 

– Mange foretrekker EliteBook 800-serien som vi kaller den dongleløse PCen. Den er liten nok, lett nok og utvalget av porter og tilkoblingsmuligheter er stort. Man trenger ikke overganger (dongler) for å koble seg til skjerm/prosjektor eller kablet nettverk som er vanlig på ultramobile PCer med et lite utvalg av miniatyrporter. Dette verdsetter mange kunder høyt.

 Eliteserien har et lekkert design, Har HP mye fokus på dette?

– Det er mer og mer fokus på design blant sluttkundene, og da også hos HP. Før hadde man en klumpete PC på jobb, mens kunden etterspurte en penere PC privat, som var synlig hjemme. Nå er det en glidende overgang mellom jobb og fritid, og vi ser at markedet ønsker en jobb-PC med fint design.

 Hvilken er din drømme-PC?

En bra jobb-PC er jo en av frynsegodene i min jobb, ler Forsdahl.

Jeg elsker min Elite x2 1012. Den er praktisk når jeg går i møter, tynn og lett å bære med seg. Og når jeg kommer hjem kan jeg bruke den som et nettbrett i sofaen. Les mer om Elite x2 1012 her 

For deg som er på farten

HP EliteBook Folio G1 12.5" Full HD PC-er

Les mer om HP EliteBook Folio her

HPs egen produktsjef Anders Forsdahl sin favoritt.

HP Elite x2 1012 12" Full HD 2-i-1 PC

Les mer om HP Elite x2 1012 her

Tøffest i klassen?

Det er ikke vanlig med forbrukertester i bedriftsmarkedet. En PC skal tåle daglig bruk gjennom 3-4 år, uten betydelig slitasje, som er syklusen man vanligvis bytter ut PC, forklarer Forsdahl. Men HP stopper ikke der, og har tatt testing til ett helt nytt nivå, der kun militære krav er gode nok. Anders Forsdahl forklarer litt om MIL-standard testing.

HP gjennomfører totalt 10-15 tester (avhengig av modell) etter amerikanske, militære krav, såkalt MIL-STD-810G. PC-ene gjennomgår tester med; dropp, støt, vibrering, støv, fuktighet, høyde og diverse temperatur. Spesielt én test utmerker seg som relevant for det norske markedet, nemlig stor temperaturendring.

– Våre PCer utsettes for et temperatursjokk der de flyttes fra -20 til + 20 på kort tid. En temperaturforandring i denne størrelsesorden er jo ikke urealistisk i Norge, der PCen bør tåle en temperaturforskjell mellom innendørs og ute vinterstid.

 Corning Gorilla Glass er et gøyalt navn, det tåler tydeligvis ublide møter?

– Ja, ultramobile PCer og hybrider med berøringsfølsom skjem har siste generasjon Gorilla glass. Disse PCene er mest utsatt for fall og støt, og derfor er det viktig å ha høyest mulig kvalitet på skjermpanelet. Alle våre Elite-modeller har vært gjennom MIL-STD-810G drop-testen. Her slippes PCen fra 76 cm høyde, 26 ganger i forskjellige vinkler. Den skal med andre ord tåle det meste av ufrivillige ulykker, forklarer produktsjefen.

 Alt ligger i detaljene

HP legger mye ressurser i forskning, utvikling og innovasjon. Vi ber produktsjefen fortelle litt om det unike med HP-produktene.

 Fortell om lydsamarbeidet med Bang & Olufsen, vil kunden høre forskjellen?

– Den integrerte lyden fra en notebook gir tradisjonelt en begrenset lydopplevelse grunnet liten fysisk plass og prioritering av batteri og strømforbruk. Men sammen med B&O optimaliserer vi lydopplevelsen. Spesielt vil brukere av videokonferanser merke forskjellen. I våre produkter følger det med en gratis programvare, utviklet gjennom dette samarbeidet, for å stenge ute bakgrunnsstøy. Prøv «HP Noise Reduction», og du vil virkelig høre en forskjell

HP er et trygt valg

Laseringen av Windows 10 gjorde bedrifter mer bevisste på sikkerhet, som er stadig viktigere for norske bedrifter. Flere etterspør fingeravtrykk og IR kamera som krav ved innlogging.

 – Vi ser at stadig flere ønsker å benytte «Windows Hello» som påloggingsvalg. EliteBook Folio har denne funksjonen med IR-kamera for ansiktsgjenkjenning.

 Hvordan holde høy oppetid?

– HP har høy fokus på beskyttelse mot skadelig programvare på BIOS-nivå gjennom vårt selvutviklede HP Sure Start som er en selvreparerende BIOS beskytter. Denne sørger for høy oppetid, og vi ser at kunder etterspør dette. I sluttenden vil det gi lavere supportkostnad til bedriften da det er sjeldnere behov for å benytte seg av supporttjenester.

 Fremtiden er allerede i salg

HP har i følge Anders Forsdahl allerede lansert neste generasjons PC gjennom HP Elite x3. Ikke bare har den to funksjoner i en, slik som Elite x2 1012, den har tre. Les mer om Elite x3 her

– Vi så at markedet etterspurte PC, nettbrett og telefon i ett, det er forøvrig gjennom denne jeg snakker med dere nå.

 Hvordan jobber HP videre med innovasjon?
– Vi har et eget team som hele tiden sonderer markedet og følger med. Etter at selskapet ble delt opp, slik at HP Inc. ble et eget selskap, kommer nye produkter enda raskere ut i markedet, og vi opplever å være enda tidligere ute med det siste nye.

PC-ene slippes fra opptil 76 cm høyde, 26 ganger i forskjellige vinkler.

Se mer fra MIL-STD-810G testingen til HP under.

Fremtiden er i salg nå!

HP Elite x3 6" WQHD med Desk Cradle 2-i-1 PC

Les mer om HP Elite x 3